Skip to main content

Verzekerd van goede kwaliteit


Diensten

De precisie waarmee vuurvaste materialen worden geïnstalleerd bepalen de levensduur van uw installatie. Precisie is essentieel voor betere energie prestaties, goed opererende installaties en kwaliteit van de processen.

Om dit te realiseren beschikt Refratec over een QA/QC-programma. Met dit programma brengen wij de vuurvaste bemetseling naar een nog hoger niveau. Hiermee zorgen wij dat voor, tijdens en na de werkzaamheden u verzekerd bent van een kwalitatief hoogst haalbare vuurvaste bemetseling.
Zo bent u ervan verzekerd dat de juiste materialen op de juiste plaats worden gemonteerd en voldoen aan de voorwaarden van de leverancier van de vuurvaste materialen. Dit heeft ook als voordeel dat we in een later stadium kunnen nagaan wat er zich in de installatie heeft afgespeeld bij eventuele calamiteiten.
Ovenbouw
Voordat Refratec een ovenbekleding aan kan brengen is het van groot belang om te weten aan welke eisen een vuurvaste bekleding moet voldoen. Iedere oven heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Door onze jarenlange ervaring zowel in theorie als in de praktijk kunnen wij u hier een gedegen advies in geven.

Het ontwerpen van de vuurvaste bemetseling en calculeren van warmteberekeningen behoren ook tot onze mogelijkheden, hiervoor maken we gebruik van een computerprogramma welke hoog aangeschreven staat in de wereld van vuurvast.
Onderhoud
Refratec maakt al meer dan 30 jaar vuurvaste bemetselingen in industriële ovens. Onze werkzaamheden bestaan uit verschillende uit te voeren constructies zoals vuurvaste metselwerken, vuurvaste betonwerken en vuurvaste beton spuitwerken. Een industriele oven heeft ook de behoefte aan onderhoud en de daarbij benodigde reparaties.

Wij beschikken over een moderne en goed onderhouden machinepark. Zo hebben wij een betonspuitmachine waarmee we in een korte tijd een reparatie kunnen uitvoeren. Wij proberen ten alle tijden om de omgeving te ontlasten van stof bij onze ovenbouw activiteiten en hebben daarom ook de nodige stofafzuiging installaties.
Supervisie
Regelmatig worden wij gevraagd voor supervisie in zowel binnen als buitenland, dit heeft voor u als voordeel dat u met de lokale bevolking de vuurvaste bemetseling aanbrengt met de kwaliteit van ons. Refratec heeft hiervoor de cursus Supervisor Refractory bij Corus Ijmuiden met goed resultaat afgerond. Ook hierbij maken onze opdrachtgevers gebruik van ons QA/QC-programma.
Uitdrogen van vuurvaste bemetselingen
Een goede vuurvaste bemetseling begint bij een goede installatie van vuurvaste materialen.
Maar voordat u in productie gaat moet de ovenbemetseling worden uitgedroogd.
Dit gaat via een opstookcurve die wij u ook aanbieden. De curve moet strikt worden opgevolgd om scheurvorming of stoomexplosies te voorkomen. Refratec heeft een eigen branderinstallatie waarmee we op locatie een vuurvaste bemetseling kunnen uitdrogen.

Supervisie in zowel binnen als buitenland